Home » Kweek koppels

Kweek koppels

De samenstelling van de kweek koppels zal gebaseerd zijn op instantie de kruising, echter komt er op neer dat de Prange duiven via R. van der Horst en Arie Dijkstra wel in de stamboom terug komt.

Er wordt gericht op gekweekt om er een stam van te brouwen.

De vliegduiven die van 2017 en 2018 geen jongen van hunzelf groot brengen, maar die van de kweekduiven.

Dit wij van mening zijn dat we rustig de komende jaren kunnen opbouwen naar één soort duiven die de Dagfond aan kan.

Duiven met een natuurlijke weerstand zoals Pitr Beerda dat deed.

In de verkooplijst van Pitr Beerda stond: 

“Beenharde selectie was het gereedschap waarmee hij zijn eigen duivensoort boetseerde. Daar hoorde goed voer, grit en schoon water absoluut bij, maar voor veel andere zaken was geen plaats. Duiven die niet uit zichzelf gezond konden blijven, leefden niet lang. Een geelkuur noemde hij een van de grootste misverstanden in de sport, in Ter Idzard was het niet nodig ook. Eerste prijzen kun je alleen winnen met duiven die in staat zijn om thuis te komen, aldus Piter en dat was ook de reden dat de duiven nooit op geleerd werden. Jongen die je moest leren drinken waren dommeriken, duiven die ergens aanvlogen moesten daar dan maar blijven. En uiteindelijk draaide het maar om één ding, duiven die slim genoeg waren om vroeg thuis te komen, de enige garantie om overeind te blijven bij Piter.

Met dit in het achterhoofd gaan wij kweken.

Daarnaast Nemen we enkele duiven op nest voor de ZLU Fond vluchten, alleen ochtendlossing, hoofddoel Barcelona, dit pas in 2023.

 

DAGFOND

Koppel 1

Koppel 2

Koppel 3

Koppel 4

ZLU FOND

Koppel 1

Koppel 2