Home » Het hok

Het hok is 2 meter en 40 cm. breed, 1 meter en 40 cm/ diep en 1 meter en 80 cm hoog.

De vlieg duiven zowel jong als oud zitten bij elkaar (180 x 140), de kweekkoppels hebben een hokje (60 x 140), deze zullen plaats maken voor 5 extra nestkoppels, dit is besloten op d.d. 04-05-2018, alwaar we bij Richard van der Horst en Gina Stel op bezoek waren en Vito een paar jongen van mocht bekomen, waar die wat aan heeft om de zware dagfond te kunnen spelen.

Hier wordt het nestspel gespeelt, jaja zoals de Klak ooit deed en bij weinig liefhebbers niet meer gedaan, was te omslachtig, maar dat vinden wij van weduwnaars of totaal weduwschap, we vliegen zoals merendeels van enkele fond spelers dit doen.

Kortom een van de kleinste hokken die Nederland rijk is, bijna exact het hok van Martin Stol die ook op een klein hok met weinig duiven behoorlijke prestaties weet neer te zetten.

Helaas heeft Martin Stol afstand gedaan van zijn duiven gezien hij ziek is en zich niet meer 100% voor kan inzetten.

Een week later overleed hij aan de gevolgen van kanker in 2016, de Groninger die voor mij een echte vriend was, dit deed mij heel veel verdriet en vrienden heb ik niet veel ik kan ze op 1 hand tellen.

Dus enkel de beste duiven (die prestaties weten te halen) blijven, de rest................, we zijn geen filantropische instelling en naar het soort van Richard en Gina werken wij toe en zo nu en dan van Marc van Nunen, Nico en Ivo van der veen, Peter Crans en Albert Timmerman, want Vito wil ook op de eerste dagfondvlucht erbij zitten en tot de laatste uitspelen.

We hebben ook geen ruimte hiervoor zoals de megahokken, die de duiven een extra kans kunnen geven om zich te ontplooien.

Dus dit is ook voldoende voor Vito om mee te doen op de met name DAGFOND vluchten.

Waarom dan nog enkele vitesse/Midfond duiven..............ook vaders vind het leuk om te kijken als de duiven aankomen en de jonge duiven waar alles ook op is gericht is snelheid een welkome aanvulling, want punten pakken is van belang op de dagfond.