Home » Het hok

Het hok is 2 meter en 40 cm. breed, 1 meter en 40 cm/ diep en 1 meter en 80 cm hoog.

De vlieg duiven zowel jong als oud zitten bij elkaar (180 x 140), de kweekkoppels hebben een hokje (60 x 140), deze zullen plaats maken voor 5 extra nestkoppels, dit is besloten op d.d. 04-05-2018, alwaar we bij Richard van der Horst en Gina Stel op bezoek waren en Vito een paar jongen van mocht bekomen, waar die wat aan heeft om de zware dagfond te kunnen spelen.

Hier wordt het nestspel gespeelt, jaja zoals de Klak ooit deed en bij weinig liefhebbers niet meer gedaan, was te omslachtig, maar dat vinden wij van weduwnaars of totaal weduwschap, we vliegen zoals merendeels van enkele fond spelers dit doen.

Kortom een van de kleinste hokken die Nederland rijk is, bijna exact het hok van Martin Stol die ook op een klein hok met weinig duiven behoorlijke prestaties weet neer te zetten.

Helaas heeft Martin Stol afstand gedaan van zijn duiven gezien hij ziek is en zich niet meer 100% voor kan inzetten.

Een week later overleed hij aan de gevolgen van kanker in 2016, de Groninger die voor mij een echte vriend was, dit deed mij heel veel verdriet en vrienden heb ik niet veel ik kan ze op 1 hand tellen.

Dus enkel de beste duiven (die prestaties weten te halen) blijven, de rest................, we zijn geen filantropische instelling en naar het soort van Richard en Gina werken wij toe en zo nu en dan van Marc van Nunen, Nico en Ivo van der veen(deze waren niet hokvast en zoals Pitr Beerda wel eens zei weg is weg), Peter Crans en Jelle Jellema, want het team wil ook op de eerste dagfondvlucht erbij zitten en tot de laatste uitspelen.

We hebben ook geen ruimte hiervoor zoals de megahokken, die de duiven een extra kans kunnen geven om zich te ontplooien.

Dus dit is ook voldoende voor het team om mee te doen op de met name DAGFOND vluchten.

Waarom dan nog enkele vitesse/Midfond duiven..............ook vaders vind het leuk om te kijken als de duiven aankomen en de jonge duiven waar alles ook op is gericht is snelheid een welkome aanvulling, want punten pakken is van belang op de dagfond.

 

 

Plan van aanpak voor 2019:

We gaan 1 hokje voorzien van maiskolven in december 2018, we gaan dit uittesten.

Dit hokje wordt ook in zijn geheel aangepast dus we maken hiervoor broedhokjes, zodat er 6 koppels in gehuisvest kunnen worden, om hiervan later een weduwschaps hokje te maken.

Ook er een ren gemaakt, om zuurstof meer kans te geven, zoals Peter Crans en Cees Nagel deze spelen ook op een niet al te groot hok, maar dan gewoon simpel met een deurtje waarin ook een drink- en eet gelegenheid in gemaakt wordt.

Dus dit hokje wordt weinig betreden, waardoor de doffers rust hebben.

Voorlopig moeten we in dit hokje kweken, om er zeker van te zijn dat de duiven die er nu zitten het soort voor de toekomst zal gaan zorgen.

Dagfond daar moeten we heen met onze specialisatie, de rest is onder geschikt.

 

Het jonge duiven- en nest hok, grootste hokje, heeft 8 kleine hokjes, grotjes, die ook afgesloten kunnen worden, deze zijn voor het nestspel.

Er kan net een broedpan in.

Klein plankje ervoor en een zitje, dit voor de duif die niet broed.

Er zijn voldoende, 2 stuks loketkasten, zitplaatsen, voor de 16 jongen en in de toekomst komen daar 6 duivinnen bij.

Als liefhebbers van het nestspel, alla Jos van Limpt, alias de KLAK, zullen we spelen vooral met de duivinnen op nest.

 

Jonge duiven die het niet redden gaan eruit, het systeem van Beerda, de sterkste moeten overblijven, ze worden tot de laatste vlucht gespeeld en de beste laten zich vanzelf zien.

 

Wie een klein hokje heeft moet roeien met de riemen die hij heeft, om het maximale eruit te halen.