Home » Nieuws

2017-1167355

Dit is een duivin van verkregen via een bon 2017 uit zijn kweekkoppel van Jaap en Emmy Sietses.

Niet de minste spelers, want in de club en rayon spelen deze twee goed mee, altijd bij de eerste 3.

Vorig jaar (2017) zeiden ze al ze komt in de lijn van de dagfond, dus wat voor ons.

Nu Vito helemaal overgaat op de dagfond, de zware dagfond, toch gekeken naar een doffertje voor deze dame en dat wordt er 1 van Peter Crans, Den Helder.

Vers bloed dus tegen een zwaar ingeteelde stam, die later weer voor vers bloed zorgt tegen de toppers van Richard en Gina.

Zie het als de jeugdopleiding van AJAX, je traint ze al voor het zware werk in de eredivisie, de een haalt het, de ander niet maar eenmaal goed genoeg dan kunnen ze doorstromen en anders is het jammer en weg.

Gezien het een klein hokje is, kleiner dan die van Peter Crans is het selecteren nog strenger, dus de mand is de strengste selecteur in deze.

Gezond en vitaal houden en de stam op peil houden is het devies.

nog twee weken dan gaan we verduisteren want alles is er op geschoeid om de natoer te spelen op een volle vleugel.

De oude kunnen wel mooi mee met invliegen hadden we zo berekend, paar vluchtjes om te wennen.

Maar het kleine duivinnetje van Jaap en Emmy Sietses heeft een plek verdient om de toekomst te waarborgen en als vreemde eend in de bijt voor het nageslacht te zorgen dat hopelijk de stam naar voren loodst.

We hebben aardig wat opgeruimd en duiven die van het hok weg vlogen die we hadden aangekocht, werden niet opgegeven of waarvan wij ze hadden vonden het de moeite niet om door te geven, jammer is dat, maar het is weg gegooid geld en dat is zo zonde, eind gereden voor wat je denkt het walhalla binnen te halen, maar uiteindelijk was 't dus niks, een mooie stamboom hou je eraan over en een herinnering dat we bij de hunebedden zijn geweest .

Nee we gaan voor kwanti- en kwaliteit en dat we zo nu en dan ergens wat bijhalen om het hok op een nog hoger peil te brengen dat staat boven alles.

De stam bestaat dus uit de duiven van Richard en Gina en om de stam te verstevigen sowieso uit duiven van Peter.

Daarnaast de duiven van Marc en Albert en van Jaap en Emmy (1 duivin om te bezien of deze lijn kan behouden worden, denk het haast wel want tis een klein duivinnetje met een hoop kracht in de vleugels.)

 

JAAP EN EMMY SIETSES

Even contact met Peter Crans, Den Helder en Albert Timmerman, Steenwijk

Vrijdag d.d. 11-05-2018, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en beide liefhebbers toch "even" gemaild.

Want de tips die we krijgen zijn niet mis en als Richard dat zegt dan kun je er vergif op innemen dat zo een hint goud waard is.

Hints en tips krijg je niet vaak, maar gezien ons no nonsense beleid, hebben we geen geheimen en tekenen alles op, gewoon om iedereen op de hoogte te stellen van ons wel en wee rond het hok en ver daar buiten, ik vindt je hebt al zoveel geheimschrijvers, terwijl de echte duivenliefhebbers geen geheimen hebben.

Die zeggen je eerlijk waar het op staat.

Het gaat om die kleine dingen, die zo van nut zijn, de grote lijnen snapt iedereen wel, maar juist die kleine dingetjes maken je beter, want krabben en wat hier en daar geluk hebben dat kennen de meeste al, continu goed van start gaan en blijven gaan, dat zit m in de kleine dingen.

Het plannen en vooruitkijken dat moesten we sowieso leren.

Maar het kruising materiaal komt eraan, we gaan ervan uit dat de lijn Leonardo x Tinkerbel voet aan de grond krijgt.

We moeten ervoor sparen, maar dat moeten we sowieso als we jongen willen blijven halen uit de lijnen van Richard v.d. Horst, Marc van Nunen, Peter Crans en Albert Timmerman.

 

´`Leuke anekdote in heb ooit gelegerd gezeten in Steenwijk in de Johan v.d. Kornput kazerne in 1981-1982 tot ik naar het Korps Mariniers vertrok om daar verder te werken en te bekwamen in wat we daar leren en doen.``, de meeste weten het allemaal wel en met hun mond kunnen ze alles, maar binnen een week staan de meeste buiten de poort, omdat ze dat niet eens redden.

Dat was niet altijd prettig, maar ik heb er veel mogen leren en werken met top lui die weten hoe het is, het heeft me wel gevormd tot waar ik nu sta.

In Den Helder en Den Oever kwam ik ook veel, dus beide liefhebbers weet ik zo te vinden, want bij beide plaatsen heb ik veel herinneringen aan overgehouden in positieve zin dat zeker.

 

De stam krijgt vorm waarbij de Prange, Ringlose 12, lijn als een rode draad de boventoon voert gesteund door de lijn Dijkstra, Leonardo x Tinkerbel, tussendoor vind je de lijnen van Koopman en van loon en van top duiven, want het materiaal bij de grotere top liefhebbers is beter dan bij de gemiddelde liefhebber.

Dus pure dagfond, daar moet Vito naartoe duiven die thuiskomen.

Want in mijn ogen heb je maar twee soorten duiven.

1. duiven die thuis komen.

2. duiven die wegblijven.

We gaan uit van nummer één en de lijnen die je daar voor nodig hebt vindt je in bovenstaande tekst bij top liefhebbers, natuurlijk zal je wat afval hebben, maar op zo klein hokje hou je enkel de beste over en krijgt een ieder maar 1 kans en net zoals bij de KLAK, drie x missen dan komt er een grote rode kruis doorheen, dus de selectie is en zal streng zijn, heel streng.

Bij Peter Crans gaan we zeer zeker op korte termijn langs om een vlucht mee te maken en aan het einde van het jaar voor de verkoop zal plaats vinden de duiven die daar op geplaatst worden te bekijken.

Laten we zeggen we gaan leren, want leren doe jij je hele leven en ik denk dat we buiten wat we van Richard leren ook van Peter leren om vooruit te komen.

Want Peter Crans speelt ook vanaf een klein hok en even tussen ons dat doet hij fenomenaal en dat al jaren, ga daar maar eens aanstaan, met een beperkte ruimte zo knallen dat er maar weinig er zo tussen kunnen komen.

Albert, Richard en Gina en Marc hebben de ruimte en kunnen meer uit testen en beproeven, daar is in Enkhuizen en Den Helder de ruimte niet voor, dus dat wordt leren op de vierkante meter.

 

PETER CRANS; DEN HELDER

ALBERT TIMMERMAN

Op bezoek bij Richard van der Horst en Gina Stel, Nieuw-Weerdinge

Vrijdag d.d. 04-05-2018 was het zover we gingen vroeg op pad naar Nieuw-Weerdingen alwaar de combinatie Richard van der Horst en Gina Stel woonachtig zijn.

Na verschillende malen verkeerd gereden te hebben kwamen we aan en werden hartelijk begroet door de zoon van Richard en de mooie teckel van het gezin.

De andere hond, een Mechelse herder, werd even opgesloten, een pracht hond, maar doordat Richard en Gina niet de minste zijn in de duivensport hebben ze hem wel nodig, want die doet er maar 3 seconde over om van een mens een hoopje botten te maken.

Inderdaad het is van de zotte dat het al moet in, want ga je goed, dan moet je gaan vrezen dat er niet ineens een achterlijke idioot in je tuin staat, maar overal is aan gedacht omdat te voorkomen.

Als oud Marinier juich ik het toe om dat soort ongenode gasten niet te bestraffen via het rechtssysteem, maar direct de klauwen af te hakken.

Net zoals die klote schreeuwer op de dam, direct zijn tong te verwijderen, de politie was er helaas eerder dan wij, echt jammer!!.

Ik wil ook de Marn's bedanken die aanwezig waren, mooi eerbetoon aan de gevallen en aan de opbouwers van Nederland, want in vrijheid leven is iets waar je zuinig op moet zijn.

Gelukkig zijn we het overeen dat die Pipo van een Rutte ons land naar de afgrond brengt en ons land en ons geld weg geeft aan de verkeerde mensen die eerst in hun eigen land moord en verderf stichten dan hier naar toe vluchten en mijn god weten wat we binnen halen aan van die klapharken.

Syriërs vochten eerst als opstandelingen en vermoorden honderden mensen, Somaliërs doodde eerst duizenden christenen en wonen nu hier in Nederland en lachen hun rot van wat ze allemaal krijgen!!, klagen doen ze ook nog, persoonlijk vindt ik dit heel erg, want niemand snapt dat moslims geen respect hebben voor ons afvallige en meisjes en vrouwen gewoon niets betekenen in hun cultuur, als je die mensen wilt helpen, help ze daar waar ze vandaan komen, dat is toch niet zo moeilijk???.

Waarom is iedereen zo blind in de politiek?.  

 

Maar goed het was prachtig om te zien hoe de hokken stonden, een droom van elke liefhebber, maar de ruimte heerlijk gewoon.

Zag dat Richard en Gina onder de sneldekkers wigjes hadden geplaats om het hok van meer lucht te voorzien en Car viel het systeem op hoe de waterbakken werden opgehangen, die ga ik zeker maken.

Vito, kreeg een gedegen uitleg, over wat te doen en waar die beter geen duiven kan gaan aanschaffen.

Het is een kwestie van vertrouwen en van goede duiven, wil je de uitslag raken.

Dat is al heel moeilijk op de dagfond, helemaal de zware dagfond.

Dus Vito zal moeten ruimen en dat gaat ook gebeuren en over een paar jaar zal hij alles geschoeid hebben op het soort van het bijhuis van Günter Prange namelijk die van Richard en Gina, maar ook zullen we af en toe een paar jongen van Marc van Nunen bijhalen, want de in Kerken woonachtige duivenkweker heeft toch wel snelle duiven en die snelheid is gewoon nodig om de eerste dagfondvluchten de baas te kunnen, want Vito wil zeer zeker dagfond kampioen worden van de club, dat streven is er en op zijn kleine hokje zal het realiseerbaar gemaakt worden.

Dat is nu haalbaar geworden en Vito zal er op verder bouwen van wat hij nu heeft gekregen, hij heeft nog een paar oude en wat jaarlingen maar die kunnen op de natoer.

Vito kreeg wel mee dat ze moeten uitgroeien en dat hij ze niet echt op de vitesse en Midfond moet verwachten, maar zodra de zware eendaagse fond van start gaat dan kan hij op de duiven rekenen.

Ook al vliegen ze verkeerd ze komen thuis en komen ze niet meer dan zijn ze op het land van eer gestorven.

We doen het lekker rustig aan, Vito is nog jong en zal mee groeien de komende jaren met de duiven van Richard en Gina.

Richard, kan je dit meegeven je hebt een vriend en een maat erbij.

 

RICHARD VAN DER HORST